Skip to main content

Personal Training

Personal Training on henkilökohtaista valmennusta niin harjoittelun kuin ravinnonkin suhteen. Kaikki ohjelmat laaditaan asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden pohjalta niitä tukeviksi sekä tavoitteeseen pääsyä helpottamaan.

Oli tavoitteesi sitten isompi painonpudotus, kiinteytyminen, kunnon kohottaminen, lihasmassan hankinta tai vaan yleisen terveyden ja jaksamisen parantaminen, on tavoitteeseen pääseminen helpompaa asiantuntevan ammattilaisen avulla.
Aloitteleva kuntoilija pääsee heti kiinni oikeisiin suoritustekniikoihin, eikä salille tai lenkkipolulle tarvitse heti lähteä yksin.
Pidempään kuntoillut taas saattaa saada uusia tuulia ja ideoita omaan treeniinsä, ja tietoa kuntoilua tukevasta ravitsemuksesta.

Etsitään yhdessä juuri sinulle sopivat lajit ja muokataan ruokavalio tavoitteita tukevaksi.

Ravinto-ohjaus

Oikeanlainen ravinto on kaiken A ja O. Oikein koostetulla ruokavaliolla tehostat harjoittelua, palautumista, vastustuskykyä ja pystyt saavuttamaan/ylläpitämään terveellisen kehonkoostumuksen.

Olipa tavoitteesi mikä tahansa, pelkkä liikunnan lisääminen ei riitä jos ruokavalio koostuu ”mistä sattuu”.  Toisaalta taas pelkästään oikean ruokavalion noudattamisella voi laihtua. Oikein koostettu ravinto auttaa myös elimistöä voimaan hyvin ja arjessa jaksaminen helpottuu.  Samalla pääset eroon makeanhimosta, turpoilevasta vatsasta ja monista muista vaivoista jotka johtuvat liiasta sokerin ja kovien rasvojen syönnistä.

Tiesitkö että jo 5% painonpudotuksella on suotuisia vaikutuksia terveyteen.

Ravinto-ohjauksen tavoitteena on opettaa asiakasta tekemään oikeita valintoja myös itsenäisesti sekä koostamaan ruokavalionsa monipuolisesti terveellisistä raaka-aineista. Oppimaan että säännöllisyys on kaiken perusta ja että pikadieetit eivät ole ratkaisu kun halutaan pysyviä tuloksia.

SINULLE JOKA HALUAT:

  • laihtua
  • kiinteytyä
  • kasvattaa lihasmassaa
  • kohentaa terveydentilaa
  • jaksaa paremmin
  • voida paremmin
  • kärsit ärtyvästä suolesta tai muista vatsavaivoista

Hieronta

Klassinen hieronta sopii kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta.
Hieronnan positiiviset vaikutukset:
– vilkastuttaa verenkiertoa ja ruuansulatusta sekä edistää kuona-aineiden poistumista.
– ylläpitää suorituskykyä, lihastasapainoa ja täysiä liikelaajuuksia.
– rentouttaa lihaksia ja mieltä, palauttaa rasituksesta, lievittää kipua ja stressiä.
– puhdistaa kehoa lymfa- ja verenkierron kautta.
– edistää happi-hiilidioksidivaihtoa hengityselimissä.
– nopeuttaa vammojen paranemisprosessia, lisää kehotietoisuutta.
– lisää lihasten kimmoisuutta ja ravinteiden saantia.
– lisää luiden ja lihasten ravinteiden saantia.
– vapauttaa endorfiineja (mielihyvä, vähentää kipua), serotoniinia (mieliala) oksitosiinia (lievittää pelkoa ja ahdistusta)

Passiiviset venytykset

Asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan yhdistän hierontaan myös passiivisia venytyksiä. Kontrolloidusti tehdyt, hierojan suorittamat venytykset ovat usein tehokkaampia kuin itse toteutetut ns. aktiiviset venytykset. Kireässä lihaksessa sen aineenvaihdunta ja lihasvoima ovat heikentyneet. Kun venytykset tehdään hieronnan jälkeen, lihas on rentoutuneessa tilassa ja näin myös venytysten teho on parhaimmillaan. Passiiviset venytykset tukevat tehokkaasti hierontahoitoa.

Venyttelyn vaikutuksia:
– elastisuus ja nivelten liikkuvuus kasvaa
– rentouttaa lihaksia
– parantaa lihasten aineenvaihduntaa
– parantaa liikunta- ja
– ehkäisee lihaskipuja ja lihasvammojen syntyä

Mobilisoiva hieronta

Mobilisoivalla hieronnalla lisätään hoidettavan raajanivelen liikelaajuutta ja helpotetaan kipua. Mobilisoivassa hieronnassa hoito kohdistuu lihaskudoksen lisäksi myös itse niveleen, sekä niveltä ympäröiviin pehmytkudoksiin (nivelkapseliin ja nivelsiteisiin). Hoidon aikana niveleen kohdistetaan traktio (veto) tai translaatio (liukuma). Tällöin nivelen liikkuvuus ja aineenvaihdunta kohenevat ja nivel saa keholta tarvitsevansa ravinnon. Näin nivelet pysyvät pitempään terveinä ja hyvinvoivina. Mobilisaatio parantaa nivelten liikkuvuutta, rentouttaa, lisää elastisuutta sekä kohentaa kudosten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Mobilisoiva hieronta on suositeltavaa jos kärsit hermostollisista oireista, nivelen liikerajoituksesta ja/tai liikerajoitukseen liittyvästä kivusta tai yleisestä jäykkyyden tunteesta nivelessä.

Määritetään tavoitteet

Jokainen hieronta alkaa hieronnan tavoitteiden määrittelyllä jossa yhdessä asiakkaan kanssa luodaan hoitosuunnitelma parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Luodaan hoitosuunnitelma

Hieronnassa käydään hoidettava alue läpi käyttäen erilaisia hierontaotteita ja hieronnan jälkeen luodaan yhdessä mahdollinen jatkohoitosuunnitelma.

Ammattilainen

Koulutetulla hierojalla on virallinen näyttötutkinto ja hän on terveydenhuollon ammattilainen.